0031 (0)438519582 info@kajaktourlimburg.nl

De schoonheid van de Grensmaas!

De Grensmaas is ongeveer 47 kilometer lang en vormt sinds 1839 de grens tussen België en Nederland, de provincies Belgisch en Nederlands Limburg. Mede omwille van haar functie als landsgrens bleef de Maas en zijn vallei een natuurrijk gebied: een gevarieerd landschap met een wirwar van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindbanken en aansluitend goed omlijnde woonkernen. Het Maasland heeft een eigen gezicht met ook enkele monumentale historische plaatsen.

De Grensmaas is volledig vrij van massa toeristen, motorboten en vrachtverkeer. De honderden hectaren aan beschermd natuurgebied in combinatie met het geluid van stilte, vogels en stromend water geven je het gevoel alsof je herboren bent. Voor de avonturier is de Grensmaas ook geschikt, de vele stroomversnelligen geven de adrenaline een boost!  

Kajak Tour Limburg en haar gasten zijn ten allen tijden te gast in dit mooie gebied. Wij vragen daarom ook aan onze gasten om respectvol met de natuur en haar dierlijke bewoners om te gaan!